graphicanews

Ειδήσεις

drupa 2020

Μία εβδομάδα νωρίτερα η Drupa

την 2 Αυγούστου, 2017

Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής της επόμενης drupa, η διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης Γραφικών Τεχνών φαίνεται πως κατέληξε στο δεκαήμερο μεταξύ 16 και 26 Ιουνίου 2020.
Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο σχετικό Δελτίο Τύπου της drupa, η διεξαγωγή της επόμενης έκθεσης μετακινείται μία εβδομάδα νωρίτερα και η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου 2020.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως την ίδια χρονιά, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και η Interpack, η επίσης τετραετής έκθεση, για τον κλάδο της συσκευασίας.
Μάλιστα, πριν λίγους μήνες η διοργανώτρια εταιρεία είχε ανακοινώσει πως η drupa στο εξής θα είναι τριετής, αλλά λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση αυτή, ανασκεύασε και επανέφερε την τετραετή περιοδικότητα της έκθεσης.

Μετά την τελευταία συνέλευση όμως του ΔΣ της Drupa και της Messe Düsseldorf, στα μέσα Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε η drupa να πραγματοποιηθεί το παραπάνω δεκαήμερο (16-26/6/2020). Σημαντικότερος λόγος για την αλλαγή αυτή είναι ότι σε πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, στις αρχικές ημερομηνίες, δηλαδή 23 Ιουνίου με 3 Ιουλίου 2020, θα είχαν ξεκινήσει ήδη οι καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Werner Dornscheidt, πρόεδρος και CEO της Messe Düsseldorf δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με το θέμα: «Όταν αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την τετραετή περιοδικότητα της drupa, σε συνεννόηση με τους κυρίαρχους παίκτες της βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της έκθεσης το 2016, η πλειοψηφία των καλοκαιρινών αδειών ακόμη δεν είχαν ανακοινωθεί. Τώρα είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις ημερομηνίες αυτές σε μία χρονιά που είναι γεμάτη από κλαδικές εκθέσεις, και να κρατήσουμε ολόκληρη τη διοργάνωση εντός του Ιουνίου.»